Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Előkészületek....

2011.08.03

No, elég régóta nem tudtam ide jutni. Nem volt net hozzáférésem, vagy csak alig. No, de tegnaptól ! :-). Lett szélessávú vezetékes netem megint.

Szóval, az idei terveimben szerepel egy 170-172m hosszú zárt keret antenna telepítése a társasházunk fölé-mellé. Sejthetitek, hogy ehhez rengeteg hely kell. Nem egyszerű a dolog, pontosabban muszáj nagyon körültekintőnek lennem, nehogy "beszóljon" valaki, vagy a "kapkodással leverjek valamit", mert annak húzós vonzatai lehetnek.

 

Ami megvan már a kicsikéhez: maga az antenna drót (mezei zöld volt honvédségi 1mm-es 16 sodratú acélszálas), egy kültéri atu: LDG RT-11, két 10m-es teleszkópos oszlop, (hogy a liftgépházak teteje fölé kitolhassam a drótok két végét legalább 6-8m-re!).

Ami nincs még: feszítő sodronyok oszloprögzítéshez, vezérlőkábel az atu-hoz (riasztókábelre gondoltam, az a legolcsóbb :).

 

Ja, időm is van, HI. Csak mivel időm van, pénzem nincs, de semmi se lehet tökéletes, HI.

Magáról az elhelyezésről csináltam már vagy fél éve kis rajzocskákat, vázlatot, ha érdekel, a következő helyen megnézheted: http://picasaweb.google.com/ha8fle/AntennaProjekt160AsDeltaLoop

No, most abbahagyom, dolgom támadt....