Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hurrá ! :-)

2011.09.22

Régóta nem írtam semmit. Leginkább, mert lefoglalta a szabadidőmet a nemzeti sportunk, a betevő falatok utáni szaladgálás. Ötfős kis csapatot etetni nem kis feladat, főleg a növésben lévőket, HI.

Igazi érdemleges dolog ma történt a rádiós hobbim ügyében: megadta a hozzájárulását a szomszédságomban lévő Általános Iskola, hogy kiköthessem a 160-as delta-loop antennám egyik sarkát a suli udvarán egy világítási kandeláberhez !!! 

"Hipp-hopp" reagáltak: kb. 3/4 éve kerestem meg őket írásban, hogy mit szeretnék "elkövetni". (Erről találsz rajzokat a képgalériámban: https://picasaweb.google.com/110897658113083481995/AntennaProjekt160AsDeltaLoop)

De én kitartó voltam, és nem vesztettem el a türelmem és a humorérzékem sem, hi. Addig fárasztottam őket, míg beadták a derekukat ! :-) Igaz, nem is volt meg mindenem a legelején ehhez a tervemhez. Nem volt még meg pl. a kültéri tunerem, nem volt kábelem hozzá (50m 6-8 eres riasztókábel), az oszlopokhoz elég feszítősodrony, stb... Az építéshez komolyan föl kell készülni, rögtönözni itt nem illik.

Ezúton is köszönöm az önzetlen segítséget HA8LKM Gábor barátomnak és klubtársainak, és HA8LMQ Vili barátomnak, hogy kábelgondomat megoldottátok !!!

Mostanra majd' minden megvan már, a startjelere vártam eddig. Ja, meg a klíma javulására, rohadt meleg volt fönn a tetőn, embertelen módon sütött a nap, és itt-ott amikor ráértem volna, 50 C-fok is volt fönn ! Mértem. Szóval nem is volt nagy baj a csúszás, hi.

Most már van esélyem rá, hogy októberben megszólalok az új antennámon. De ezt is csak halkan, csendben merem mondani, nehogy "Murphy" beszóljon....

Majd rakok föl egy-két képet, ha elkezdem...

73! Dx! Lajos

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.